népszokások

Szilveszteri szokások

 
Rozmaring  
Éjfél előtt szárított rozmaringgal füstöld ki otthonod, majd söpörd végig lakóhelyed, hogy az előző év negatív energiái eltávozzanak.
 
Szőlő 
Az óév utolsó 12 másodpercében egyél 12 szem szőlőt, hogy a következő 12 hónapod szerencsés legyen.
 
Pénz   
Éjfélkor különböző országok pénzeit tartsd a kezedben, vagy számolgasd azokat. Gondolatban kérd az anyagi bőséget, és karjaiddal öleld magadhoz az eljövendő gazdagságot. A cipődbe tett papírpénz is jólétet hoz. (minden ország Eurója más!!!)
 
Pezsgő  
Az újév első perceiben mosd meg az arcod és kezed pezsgőben, de akár meg is fürödhetsz benne, hogy egész évben sikeres légy.
Ha az új esztendőben szeretnél ékszereket kapni, poharad töltsd meg pezsgővel, és tedd bele az aranygyűrűd. Pontban éjfélkor óvatosan idd meg a pezsgőt, majd húzd vissza az ujjadra a gyűrűd.
Ha házas vagy, úgy idd meg a pezsgőt, hogy párod gyűrűjét is tedd a poharadba, így az elkövetkezendő évben is harmonikus kapcsolatban fogtok élni.
Létra, szék 
Köszöntsd az újesztendőt létrán, vagy széken állva, hogy a következő esztendőben magasabb beosztásba lépj.
 
Bőrönd  
Ha utazni szeretnél, éjfél után fogd meg a bőröndöd, és tedd ki az ajtód elé, esetleg fusd körbe vele a házat, háztömböt.

Alsónemű
Újév első napjára sárga színt válassz, hogy bőség kísérjen az évben, pirosat, ha szerelemre, szeretetre és boldogságra vágysz. Kedvezőbb és jótékonyabb a varázslat hatása, ha ajándékba kapod az alsóneműt. (Saját magad is megajándékozhatod.)
 
Lencse
Éjfélkor tegyél néhány szem lencsét a zsebedbe, és/vagy újév első napján egyél annyi lencsét, amennyi beléd fér, hogy bőségesen érkezzen hozzád a pénz.
 
Búza
A bőség szimbóluma. Éjfélkor az egyik kezedben, vagy a zsebedben legyen búza. Szeretteidnek, barátaidnak ajándékozz egy maroknyi búzát, hogy az üzleti életben sikeresek legyenek.
 
Színes gyertyák
Újév napján gyújts kék gyertyát a békéért, zöldet az egészségért, sárgát a bőségért, pirosat a szeretetért, fehéret a tisztaságért, narancssárgát az intelligenciáért, lilát az egész univerzumért.
 
Víz
Éjfél előtt néhány másodperccel állj lakásod, házad bejáratába arccal befelé kezedben egy pohár vízzel. A pohár tartalmát a bal vállad felett öntsd az utcára - ne nézz utána! -, ezzel az elmúlt év negatív eseményeit távolítod el magadtól. Éjfélkor menj vissza otthonodba, és idd meg a pezsgődet. Ezzel az új esztendő pozitív energiáit erősíted, vonzod magadhoz.
 

Húsételek
Figyelj oda, mi kerül az asztalra szilveszter éjjelén! Szárnyast, baromfit ne fogyassz, mert az elkaparja a szerencsédet. Fogyassz inkább malacot, ami kitúrja - és így elérhetővé teszi számodra - a jó szerencsét. Ha halat eszel ilyenkor, figyelj arra, hogy a farka felől kezdd elfogyasztani: a hal jelképezi a szerencsédet, ám a hal azért úszik olyan jól, mert van farka. Ha tehát ezt a részét fogyasztod el először, nem úszik el tőled a szerencse.